De voor- en nadelen van Scoupy

Bij mij staat ‘ie op de telefoon: de app van Scoupy. Voor wie niet weet wat Scoupy is: Scoupy verzamelt cash-backs van 100% en 50% in hun app. Je koopt in de winkel de producten die in de app staan en rekent het volledige bedrag af. Vervolgens upload je een foto van je boodschappenlijstje in de app en krijg je de cashbacks op je rekening gestort. 

Supermarkten
Ook ik gebruik Scoupy regelmatig voor fijne cashbacks. Toch is het soms opletten geblazen. Sommige cashbacks gelden bijvoorbeeld enkel bij de Albert Heijn of bij de Jumbo. Lees je hier overheen? Dan loop je je aankoopbedrag mis, dit is natuurlijk zonde!

Merkproducten
Ik schaf alleen de producten aan waar een 100% cashback op geldt. De producten die in de Scoupy app worden aangeboden zijn namelijk altijd merkproducten, zoals Optimel, Maggi of Nescafé. Laatst was bijvoorbeeld er een 50% cashback op de pastasauzen van Heinz. Dit houdt dus in dat je één pot pastasaus koopt en vervolgens 50% van het aankoopbedrag terug krijgt. 50% van €3 is €1,50, terwijl de pastasaus van het huismerk bijvoorbeeld maar 90 cent kost. Geen goede deal, dus!

Pakjes
Het merendeel van de cashbacks geldt op houdbare producten, zoals een maaltijdmix. Je krijgt dan een maaltijdmix gratis, mits er natuurlijk een 100% cashback geldt. Hier moet je vervolgens nog kip, groenten en meer ingrediënten bij kopen. Het enige dat vaak in zo’n pakje zit is de saus of de kruiden. Het zijn ook nog eens niet de gezondste gerechten en ingrediënten. Vaak is het goedkoper en gezonder om zelf lasagne te maken dan om een pakje te gebruiken. Hetzelfde geldt voor producten als aardappelpuree. Het kost minder om het kant en klaar te kopen, maar is vers niet zoveel lekkerder en gezonder?

Ja, ook ik maak gebruik van de Scoupy-app en zou hem absoluut aanraden. Wees wel kritisch op de verschillende aanbiedingen en de producten. Een andere aanrader vind ik trouwens de Eurosparen app van Optimel. Tot nu toe heb ik daar enkel 100% cashbacks gezien. Nu kun je bijvoorbeeld gratis Campina Biologische melk of Friesche Vlag koffiemelk proberen. Moet je natuurlijk niet vergeten je bonnetje te bewaren!

Maak jij veel gebruik van cashbacks? Wat zijn je favorieten?

3 comments
  1. NEE! NEE! NEE! Verse aardappelpuree is niet veel lekkerder. (Wel alleen die van Maggi, maar daar heb ik nog nooit een cashback voor gehad… )

    Verder goed artikel, helemaal mee eens!

    1. Haha, smaken verschillen! Die van Maggi is inderdaad wel heel lekker!

  2. Nee, eigenlijk nooit omdat het me een gedoe lijkt. Het is weer iets waaraan ik moet denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *